praktyczny blog o pomiarach i automatyce przemysłowej

bo w automatyce liczą się ludzie

Procesowy pomiar stężenia brzeczki w browarze za pomocą refraktometru

Jakiś czas temu mieliśmy przyjemność gościć w browarze rzemieślniczym w Przystanku Tleń w Borach Tucholskich. Specjalnie dla Państwa zrealizowaliśmy film instruktażowy prezentujący pomiar stężenia brzeczki w stopniach Plato. Do tego celu posłużył nam refraktometr procesowy w wersji sanitarnej Polaris firmy Vaisala.
Zachęcamy Państwa do obejrzenia tego krótkiego filmu, w którym opowiadamy o tym, jak wygląda procesowy pomiar stężenia brzeczki bezpośrednio na instalacji.

Dokładny i stabilny pomiar stężenia

Refraktometr Vaisala pozwala w sprawny, szybki i dokładny sposób kontrolować pomiar stężenia brzeczki bezpośrednio w procesie warzenia piwa. Dokładność refraktometru jest zbliżona do dokładności laboratoryjnej i wynosi 0,1% i co ważne, zastępuje on ręczne, czasochłonne i obarczone ryzykiem błędu pomiary za pomocą balingometru. Ponadto użytkownik ma pełną kontrolę nad stężeniem brzeczki, zarówno lokalnie na wyświetlaczu, jak i zdalnie przy użyciu oprogramowania.

Refraktometr do pomiaru stężenia i gęstości w branży spożywczej

Refraktometr procesowy Vaisala znajdują zastosowanie w wielu innych instalacjach i mediach. Bardzo dobrze się sprawdzi w branży napojów, mleczarskiej i przetwórstwa spożywczego. Urządzenie ma również dopuszczenie sanitarne 3-A oraz certyfikat EHEDG, co potwierdza spełnienie najwyższych wymagań higienicznych w produkcji żywności.

Procesowy pomiar stężenia brzeczki w browarze za pomocą refraktometru

Najnowsze

POBIERZ E-BOOK

Chesz być na bieżąco?
Zapisz się do naszegoNEWSLETTERA!

Akademia Automatyki

Dołącz do nas!

Wypełnij formularz subskrypcji i bądź na bieżąco